طراحی سایت

قالب وبلاگ

قلیم کردستان عراق تشنه کالاهای ایرانی - ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم

نزدیکی به استان سلیمانیه عراق، وجود سابقه تجاری، تشکل‌های صادراتی فعال مانند اتاق بازرگانی، اتحادیه صادرکنندگان، خانه صنعت و معدن و اتاق تعاون از ظرفیت‌های کردستان برای فعالیت در بازار عراق است.

  
به گزارش آفتاب دل ،  از سال 1376 و طبق مصوبه شورای فرهنگ عمومی کشور در راستای تجلیل از صادرکنندگان و نقش آنان در توسعه و رونق تجاری کشور روز 29 مهر ماه هر سال به نام روز ملی صادرات نامگذاری شده است.
تعیین این روز به منزله تغییر رویکرد مسئولان از نگاه و اقتصاد داخلی به اقتصاد بین‌المللی است و توجه به این امر که صادرات می‌تواند نقش محوری و کلیدی در تأمین ارز، افزایش تولید و بالا بردن سطح اشتغال را داشته باشد.
پرداخت جوایز صادراتی به شکل غیرمستقیم دنبال می‌شود
معاون بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در این رابطه می‌گوید: در راستای حمایت از توسعه صادرات از چند سال قبل دولت بسته‌های حمایتی با عنوان مشوق‌های صادراتی در نظر گرفت.
محمد پورنگ محورهای عمده این بسته‌ها را پرداخت جایزه صادراتی به صادرکنندگان اعلام می‌کند و می‌گوید: این جایزه بسته به سهم ارزش افزوده کالا از 0.5 تا 2.2 درصد متغییر است.
وی با بیان اینکه این رقم در گذشته سه درصد بوده است علت پائین آمدن این نرخ را افزایش قیمت ارز عنوان کرد و گفت: بخشی از هزینه صادرکنندگان در شرایطی که نرخ تورم بالا است از محل کاهش جوایز صادراتی جبران می‌شود.
معاون بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان سیاست دولت در بحث مشوق‌ها را در کوتاه مدت برای جبران خسارت عنوان کرد و افزود: در دراز مدت مشوق‌های نقدی به سمت مشوق‌های غیر نقدی و زیرساختی افزایش یافت.
پورنگ ایجاد امکانات لازم در گمرکات، کمک به اعزام هیئت‌های تجاری و برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی و کمک به امور بسته‌بندی کالا که سهم اساسی در فروش کالا در بازار دارد را به عنوان مشوق‌های غیرمستقیم این سازمان عنوان می‌کند.
وی در خصوص اینکه آیا این سیاست‌ها و تغییر رویکرد از مستقیم به غیرمستقیم تاکنون جواب داده است یا خیر می‌گوید: با توجه به بالا رفتن نرخ ارز فعلا تأثیر خاصی نداشته است، چرا که صادر کننده با توجه به تورم داخلی انگیزه لازم برای این کار را ندارد، ضمن اینکه تأمین اعتبار در همین ارتباط نیز با تأخیر صورت می‌گیرد.
60 میلیون دلار از تولیدات استان صادر شد
معاون بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در خصوص میزان صادرات از استان می‌گوید: در 6 ماهه نخست امسال 439 میلیون دلار کالا از گمرکات استان کردستان به سمت اقلیم صادر شده است.
پورنگ با بیان اینکه بیشتر صادرات استان به کشور عراق بوده است اظهار می‌کند: سهم استان کردستان از این صادرات 10 تا 15 درصد بوده است که این رقم 60 میلیون دلار از تولیدات استان را شامل می‌شود.
مزیت‌های کردستان در صادرات فراوان است
وی در خصوص مزیت‌های استان کردستان در بحث توسعه تجارت خارجی اظهار می‌کند: یکی از این مزیت‌های بالقوه وجود 230 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق است که این امر موجب پدید آمدن مشابهت‌های قومی، فرهنگی و زبانی این استان با منطقه اقلیم عراق است.
معاون بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان وجود ظرفیت‌های بالای خدمات فنی مهندسی، نیروی کار، محصولات کشاورزی، مصالح ساختمانی و برخی محصولات صنعتی را از دیگر مزیت‌های کردستان برشمرد.
پورنگ با اشاره به وجود 5 گمرک در استان کردستان اظهار می‌کند: 3 گمرک استان در قالب بازارچه و 2 مورد از آن نیز در قالب مرز رسمی فعالیت می‌کنند.
وی نزدیکی مرکز کردستان به مرکز استان سلیمانیه، وجود سابقه تجاری، تشکل‌های صادراتی فعال مانند اتاق بازرگانی، اتحادیه صادرکنندگان، خانه صنعت و معدن و اتاق تعاون را از دیگر ظرفیت‌های کردستان برای فعالیت در بازار عراق به منظور عرضه تولیدات این استان ذکر می‌کند.
وی یکی دیگر از مزیت‌های استان کردستان را ترانزیت عنوان می‌کند و می‌گوید: به دلیل اینکه عراق فعلا کشور مصرفی است و عمده کالاهای مورد نیاز آن از خارج تأمین می‌شود مسیر بندر عباس و بنادر جنوبی به شمال عراق که از کردستان عبور می‌کند از جمله بهترین مزیت‌های استان است.
معاون بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تصریح می‌کند: وجود این ظرفیت مناسب امکان تأمین درصد قابل توجهی از کالاهای عراق و به ویژه در شمال این کشور را فراهم سازد.
تنها 6 میلیون دلار کالا از عراق وارد استان شده است
معاون بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به واردات 6 میلیون دلار کالا از عراق در 6 ماه نخست سال جاری، سهم پائین واردات از این کشور را به دلیل پائین بودن سطح اقتصادی منطقه اقلیم عنوان می‌کند.
پورنگ با اشاره به نبود کالاهای مورد نیاز استان در کشور عراق اظهار می‌کند: بیشتر اقلام وارداتی به استان ضایعات فلزات، برخی لوازم یدکی و برخی لوازم خانگی و توتون است.



.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 54
بازدید دیروز: 179
کل بازدیدها: 264313

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت